Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντιδρούν οι καθαρίστριες στην εισήγηση του Αρείου Πάγου - Έωλη και νομικά αβάσιμη η πρόταση για δικαίωση του YΠΟΙΚ

Αντιδρούν οι καθαρίστριες στην εισήγηση του Αρείου Πάγου - Έωλη και νομικά αβάσιμη η πρόταση για δικαίωση του YΠΟΙΚ
Προς ακύρωση η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαίωνε τις καθαρίστριες
(upd)Την απόλυση των 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ. εισηγείται ο Χρ. Κοσμίδης, δικαστής του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, ο Χρ. Κοσμίδης θα εισηγηθεί στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αποδοχή της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών περί αναίρεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με την απόλυση των 393 καθαριστριών.
Σημειώνεται πως στις 15 Μαΐου του 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε ακυρώσει ως αντισυνταγματικές, τις απολύσεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, διατάσσοντας την προσωρινή επαναπρόσληψή τους.
Αντιδρώντας, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αιτούμενο την ανάκληση της απόφασης του Πρωτοδικείου.
Κατά την εισήγησή του, ο Χρ. Κοσμίδης αναμένεται να υποστηρίξει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, κρίνοντας πως το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν συνιστά καταγγελία της ατομικής σύμβασης εργασίας, όπως αρχικά είχε κρίνει το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σχολιάζοντας την εισήγηση του Χρ. Κοσμίδη, ο δικηγόρος των καθαριστριών Γ. Καρούζος έκανε λόγο για νομικά αβάσιμη και έωλη απόφαση.
«Δεν μπορεί μια πρόταση δικαστή να αντιμετωπίζει το αγαθό την εργασίας ως εξαρτημένο από κυβερνητικές επιλογές. Και δεν μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει νομικό θέσφατο. Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική και ευελπιστούμε στην κρίση του δικαστηρίου την προσεχή εβδομάδα» ανέφερε ο Γ. Καρούζος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης