Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΒΒΕ: Η κυβέρνηση έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία – Σε αδιέξοδο η βιομηχανία της περιφέρειας

tags :
ΣΒΒΕ: Η κυβέρνηση έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία – Σε αδιέξοδο η βιομηχανία της περιφέρειας
Χωρίς την επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, ούτε θα εξέλθουμε της κρίσης, σημειώνεται
Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η βιομηχανία της περιφέρειας από την έλλειψη ρευστότητας και τη βαριά φορολογία τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθ. Σαββάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σαββάκη μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. του Συνδέσμου, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, «τα δυο τελευταία χρόνια μας δίνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση στη δίνη των μνημονιακών της υποχρεώσεων και έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την δημιουργία πλεονάσματος, έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία».
Πρόσθσε μάλιστα, ότι έξοδος από την κρίση και ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας, χωρίς την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και χωρίς την υλοποίηση νέων επενδύσεων.
Δυστυχώς, συμπλήρωσε, η πολιτική που ακολουθείται -ή μάλλον η απουσία πολιτικής- έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή τη συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Όπως επισήμαναν οι βιομήχανοι της συμπρωτεύουσας στον υπουργό Ανάπτυξης «εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα καταλήξουμε να μην παράγουμε στην Ελλάδα παρά μόνον ελάχιστα προϊόντα με προφανείς ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, οι προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση είναι η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η μείωση της φορολογίας και του κόστους ενέργειας, όπως επίσης και οι ενισχύσεις λειτουργικών δαπανών για την περιφερειακή βιομηχανία, που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα από την κυβέρνηση άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης