Τελευταία Νέα
old

Έρχονται μειώσεις στο γάλα - Την επόμενη εβδομάδα η σύσκεψη στο Υπ. Ανάπτυξης για τις τελικές αποφάσεις

tags :
Έρχονται μειώσεις στο γάλα - Την επόμενη εβδομάδα η σύσκεψη στο Υπ. Ανάπτυξης για τις τελικές αποφάσεις
Eδώ και 5 μήνες αν και έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη, οι τιμές του γάλακτος παραμένουν ακόμη υψηλές
Το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν μειώσεις των τιμών του γάλακτος στο ράφι.
Προ ημερών ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του Υπουργείου Ανάπτυξης με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα της τιμής του γάλακτος ενώ έγινε πλήρης καταγραφή και έλεγχος τόσο του τρόπου παραγωγής όσο διακίνησης και εμπορίας, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος για τον οποίο που, εδώ και 5 μήνες αν και έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη, οι τιμές παραμένουν ακόμη υψηλές.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ζωή του γάλακτος επιμηκύνθηκε κατά 2 μέρες (από τις 5 στις 7), εντούτοις η τιμή του κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή από 0,98 ευρώ έως 2 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Κτηνοτρόφων Ελλάδος, οι μόνες που βγήκαν κερδιοσμένες από τη ρύθμιση είναι οι γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες έριξαν τις τιμές παραγωγού έως και 4 λεπτά το κιλό αλλά και σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησαν τη συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς αφού πλέον άνοιξε ο δρόμος των εισαγωγών.
Ετσι, την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Ανάπτυξης, ετοιμάζεται να συγκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενοπυς φορείς προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για μείωση της τιμής.
Επιφυλακτικότητα πάντως εκφράζουν για το θέμα οι γαλακτοπαραγωγοί, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Γιακουμάτο, του παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία των τιμών, ενώ επέμειναν στο αίτημά τους να επανέλθει η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα, αλλά και να μειωθεί και πάλι στις πέντε ημέρες η διάρκεια ζωής του.
Η αποτυχία των προβλέψεων του ΟΟΣΑ επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από επίσημα χείλη ….από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου. Ο κ. Χαρακόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη του τόνισε πως διαψεύσθηκε η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι, με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, θέμα για το οποίο αποχώρησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Έχουμε επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κατά δύο ημέρες… Παρόλα αυτά η τιμή στο ράφι παραμένει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ίδια. Άρα, λοιπόν, διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης