Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην αντεπίθεση περνά το ΥΠΟΙΚ - Ο Τσίπρας αγνοεί τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ - Ανεπηρέαστο από παρεμβάσεις

Στην αντεπίθεση περνά το ΥΠΟΙΚ - Ο Τσίπρας αγνοεί τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ - Ανεπηρέαστο από παρεμβάσεις
Το ΣΔΟΕ διεξάγει αγώνα για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς
Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Οικονομικών, βάλλοντας κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, με αφορμή τα σχόλιά του για το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο σημερινής του επίσκεψης.
Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί ευθέως τον Αλ. Τσίπρα πως επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ προκειμένου να εξασφαλίσει το κατάλληλο σκηνικό για την παράστασή του, αλλά και πως αγνοεί ή χρησιμοποιεί επιλεκτικά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΔΟΕ
Σε απάντηση σημερινής δήλωσης του Πρόεδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά από επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει τα εξής:
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ προκειμένου να εξασφαλίσει το κατάλληλο σκηνικό για την παράστασή του. Το σενάριο ήταν ήδη έτοιμο και είχε διαρρεύσει από την Κουμουνδούρου από χθες, είτε από απροσεξία είτε προκειμένου να δώσει μια πρόγευση. Επομένως, δεν χρειαζόταν την ενημέρωση για τις δηλώσεις του.
Το ΣΔΟΕ ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε παρέμβαση, διεξάγει αγώνα για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του έργου του, αποτυπώνονται στις μηνιαίες ανακοινώσεις - Δελτία του. Τα αποτελέσματα αυτά το έχουν καταξιώσει στη συνείδηση των πολιτών και μόνο ο κ. Τσίπρας φαίνεται να τα αγνοεί ή να τα χρησιμοποιεί επιλεκτικά.

Λίστα Lagarde και φοροδιαφυγή στο επίκεντρο της επίσκεψης Τσίπρα στο ΣΔΟΕ - «Οι καθυστερήσεις υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα»
H λίστα Lagarde και τα μεγάλα επίπεδα φοροδιαφυγής βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στο ΣΔΟΕ.
Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από τις 2062 υποθέσεις της λίστας Lagarde μέσα σε δυο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25.
«Για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρεία άλλων υποθέσεων, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμισι περίπου χρόνο, το τέλος του 2015, η υπόθεση παραγράφεται οριστικά».
Σημειωτέων ότι από αυτές τις 25 υποθέσεις που ελέγχθηκαν προκύπτουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια φόροι.
 «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει – που λέει και ο λαός μας – όχι δέκα μέρες, αλλά δέκα χρόνια κοσκινίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές, οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα.
Αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας, από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί άμεσα ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών που θα ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη Λίστα Lagarde, τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις χιλιάδες off - shore εταιρίες, την υπόθεση των ενδοομιλικών συναλλαγών για την οποία δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου στελέχωση και παρακολούθηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης