Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΒΕΘ: Τα υψηλά επιτόκια δανεισμού οδηγούν σε θάνατο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

ΒΕΘ: Τα υψηλά επιτόκια δανεισμού οδηγούν σε θάνατο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
Οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν κόστος δανεισμού πολύ υψηλότερο από τον ευρωπαικό μέσο όρο
Την άμεση μείωση του κόστους δανεισμού από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απαιτεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), μέσω επίσημης ανακοίνωσής του.
«Εάν δεν μειωθούν τα επιτόκια, ο επιχειρηματικός κόσμος, που μέχρι σήμερα αποτελούσε τον κύριο αναπτυξιακό βραχίονα της οικονομίας, θα οδηγηθεί σε αφανισμό», προειδοποιεί το Επιμελητήριο.
Η έλλειψη ρευστότητας και τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών αφανίζουν τις επιχειρήσεις, με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, να υπογραμμίζει ότι οδηγούμαστε σε «στραγγαλισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».
Το κόστος, μάλιστα, για όσους έχουν δανειστεί μεγάλα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερο, με τα επιτόκια πολλές φορές να έχουν μέχρι και υπερδιπλασιαστεί, ενώ το κόστος για δάνεια έως 250 χιλ. ευρώ είναι κατά 6% πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
«Μια ελληνική επιχείρηση πληρώνει για τα δάνειά της, αν κατορθώσει να τα εξασφαλίσει, ακόμη και υπερδιπλάσιο επιτόκιο, σε σύγκριση με ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του πυρήνα της ευρωζώνης» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης