Τελευταία Νέα
Οικονομία

Την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, ύψους 1 δισ. ευρώ, στοχεύουν να μπλοκάρουν οι ιδιώτες μέτοχοι

tags :
Την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, ύψους 1 δισ. ευρώ, στοχεύουν να μπλοκάρουν οι ιδιώτες μέτοχοι
Oι μέτοχοι επιθυμούν μπλοκάρισμα της αύξησης κεφαλαίου
Την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου -η οποία έχει ήδη διενεργηθεί- στοχεύουν να μπλοκάρουν στην κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας οι ιδιώτες μέτοχοι.
Η τράπεζα προέβη σε αμκ ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενισχύοντας τα Βασικά Ίδια Κεφάλαια της τράπεζας στο 15,1%.
Ωστόσο, οι μέτοχοι επιθυμούν μπλοκάρισμα της αύξησης κεφαλαίου.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", δύο δικηγορικά γραφεία, που εκπροσωπούν τουλάχιστον τρεις Συμβούλους που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να γίνει αύξηση κεφαλαίου, ήδη κινήθηκαν παρασκηνιακά για να απορριφθεί η αύξηση.
Η στενή σχέση του ενός δικηγόρου με τους πελάτες του, φαίνεται και από το δεδομένο πως πολύ συχνά συνοδεύει τη μία εξ αυτών στις διάφορες συναντήσεις του Δ.Σ.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Τράπεζα Κύπρου άντλησε το ποσό των 103,93 εκατ. ευρώ,  έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανοιχτής προσφοράς για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η ειδοποίηση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση (που περιέχει το πλήρες κείμενο των ψηφισμάτων των μετόχων που θα προταθούν για έγκριση στην ΕΓΣ) και το έντυπο διορισμού πληρεξουσίου αντιπροσώπου είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.bankofcyprus.com  (επιλέξτε Σχέσεις Επενδυτών / Αύξηση Κεφαλαίου 2014).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης