Τελευταία Νέα
Οικονομία

N. Δένδιας (YΠΑΝ) για ΕΝΦΙΑ: Δεν είναι χρήσιμοι οι φόροι στα ακίνητα, μεσοπρόθεσμα δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη

N. Δένδιας (YΠΑΝ) για ΕΝΦΙΑ: Δεν είναι χρήσιμοι οι φόροι στα ακίνητα, μεσοπρόθεσμα δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη
Η αντίληψή μου είναι λιγότεροι φόροι και μικρότερο κράτος, ανέφερε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ
Την άποψη ότι δεν είναι χρήσιμοι οι φόροι στα ακίνητα, καθώς δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και το παραμικρό μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αποτέλεσμα.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αντίληψη μου είναι λιγότεροι φόροι και μικρότερο κράτος» και πρόσθεσε ότι οι φόροι στα ακίνητα δεν είναι χρήσιμοι και μεσοπρόθεσμα δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη της χώρας.
Μάλιστα, επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία διανύει μια ευαίσθητη φάση, ευρισκόμενη στην αρχή της ανάκαμψης, για να συμπληρώσει ότι και το παραμικρό μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά, τονίζοντας ότι «σε αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση πουλώντας παραμύθια».
Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψή του στο Βερολίνο και τις επαφές που είχε εκεί, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε κυρίως η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δημιουργία ταμείου που θα διαθέτει χρήματα για το εταιρικό τους κεφαλαίο προκειμένου να αναπτυχθούν.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τα νέα δάνεια που θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιδιώκεται να έχουν ανταγωνιστικό επιτόκιο.
Ερωτηθείς σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών, προκειμένου να αποφευχθουν οι εκλογές, ο κ. Δένδιας δήλωσε αισιόδοξος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης