Τελευταία Νέα
Οικονομία

George Soros: Η εφαρμογή του νόμου «όπλο» για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας

George Soros: Η εφαρμογή του νόμου «όπλο» για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας
O μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει ότι στη νέα αναπτυξιακή ατζέντα του ΟΗΕ πρέπει να συμπεριληφθεί ο στόχος της απρόσκοπτης λειτουργίας της Δικαιοσύνης
Η θέσπιση ενός δίκαιου δικονομικού συστήματος για την απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης, σε όλο τον πλανήτη είναι η λύση για την ενίσχυση της ανάπτυξης, σύμφωνα με τον George Soros.
Ειδικότερα ενόψει των νέων αναπτυξιακών στόχων που πρόκειται να χαράξει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2015, ο George Soros επισημαίνει ότι θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τον παράγοντα της Δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρει ο μεγαλοεπενδυτής, οι πιο αναπτυγμένες οικονομικά χώρες του κόσμου διακρίνονται για την δημοκρατία και την ελευθερία.
Είναι ενδεικτικό ότι τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν χωρίς την προστασία του νόμου. Ζουν χωρίς πρόσβαση στα δικαιώματά τους, ευάλωτοι στην εκμετάλλευση και τη βία. Η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν εφαρμόζεται σωστά ο νόμος για τον καθένα.
Δεκαπέντε χρόνια πριν στους Αναπτυξιακούς Στόχους του ο ΟΗΕ έθεσε ως στόχο να εξαλείψει την ακραία φτώχεια. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, υπάρχουν ακόμα δισεκατομμύρια ανθρώπου που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με τον Soros είναι μία ευκαιρία να συμπεριληφθεί στην αναπτυξιακή ατζέντα του ΟΗΕ, η απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου, που θα αποτελέσει «όπλο» στην ενίσχυση της ανάπτυηξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης