Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μείωση φορολογίας ζήτησε από τον Schaeuble ο Δένδιας κατά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο – Συνεχίζεται η αναζήτηση γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων

Μείωση φορολογίας ζήτησε από τον Schaeuble ο Δένδιας κατά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο – Συνεχίζεται η αναζήτηση γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων
Εντός της ημέρας θα συναντηθεί και με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabiel
(upd)Το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Schaeuble, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δένδιας τόνισε ότι  «υπήρξε μια ευρύτατη συζήτηση μίας ώρας για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική».
Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον αναπληρωτή υπουργό στην Ομοσπονδιακή Καγκελάριο Χέλγκε Μπράουν, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως στον τομέα του Τουρισμού.
Ο έλληνας υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Μπράουν.

Νωρίτερα, το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble συναντάται  ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος από χθες βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης του.

Απώτερος στόχος των επαφών του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος εντός της ημέρας θα συναντηθεί και με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας, Sigmar Gabriel αλλά και με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας των Γερμανών Βιομηχάνων, είναι η αναζήτηση κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.
Πάντως, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο κ.Δένδιας αναμένεται να παρουσιάσει στους Γερμανούς συνομιλητές του την εξέλιξη του ελληνικού οικονομικού προγράμματος και την πρόοδο που έχει επέλθει στην ελληνική οικονομία.
Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Helge Braun, με την οποία και συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στον τομέα του Τουρισμού.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).
Χθες το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της κρατικής επενδυτικής Τράπεζας KfW, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και εξέφρασαν την πρόθεση τους να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

(πρώση ενημέρωση 19 Αυγούστου 2014, 13:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης