Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σήμερα η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την κατάσταση σε Ιράκ, Ουκρανία - Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Ευ. Βενιζέλος

Σήμερα η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την κατάσταση σε Ιράκ, Ουκρανία - Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Ευ. Βενιζέλος
Η ιταλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και η Γαλλία πίεζαν επί μέρες για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου
(upd) Σήμερα Παρασκευή 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για την αποτίμηση της κατάστασης σε Ιράκ και Ουκρανία.
Τη Σύνοδο συγκάλεσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κάθριν Άστον.
Η έκτακτη Σύνοδος για την κατάσταση στο Ιράκ και την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.
Η ιταλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και η Γαλλία πίεζαν επί μέρες για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα των Κούρδων για βοήθεια προκειμένου να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Εκφράζουμε και πάλι τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος" εναντίων των χριστιανών, των κούρδων, των σιιτών και των άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων του Ιράκ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε πως «η κλιμακούμενη αυτή βίαιη και ακραία δράση που στοχεύει στην υπονόμευση της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων στο Ιράκ είναι προφανώς αδιέξοδη και προκαλεί μια νέα τραγωδία».

(Πρώτη ενημέρωση 14/8 22:28)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης