Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έκκληση Μητσοτάκη (υπ. Διοικ. Μεταρ.) για την καταπολέμηση της διαφθοράς - Η Διεθνής Διαφάνεια αρωγός του ελληνικού κράτους

Έκκληση Μητσοτάκη (υπ. Διοικ. Μεταρ.) για την καταπολέμηση της διαφθοράς - Η Διεθνής Διαφάνεια αρωγός του ελληνικού κράτους
H Διεθνής Διαφάνεια είναι αρωγός του ελληνικού κράτους
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα, 4 Αυγούστου, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς, Κωνσταντίνο Μπακούρη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Μπακούρη για την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» και τη Γραμμή Υποστήριξης 10190 που λειτουργεί η Οργάνωση από το Σεπτέμβριο του 2013 για την υποδοχή αναφορών από πολίτες για υποθέσεις διαφθοράς. 
Μάλιστα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέφρασε στον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς την αμέριστη υποστήριξη του υπουργείου και των υπηρεσιακών παραγόντων σε αυτή την προσπάθεια.
Αμέσως μετά τη συνάντηση o Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «η Διεθνής Διαφάνεια είναι αρωγός του ελληνικού κράτους και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε για τον περιορισμό της διαφθοράς στη χώρα μας.  Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπακούρη για το έργο του και να επισημάνω την πολύ θετική ανταπόκριση που έχει βρει στους έλληνες πολίτες η τηλεφωνική γραμμή 10190 στην οποία μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς».
Παράλληλα σημείωσε ότι «΄. Ο πολίτης δεν πρέπει να φοβάται πια να καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς. Χωρίς τη δική του ενεργό συμμετοχή η προσπάθεια αυτή θα μείνει ημιτελής. Πρόσφατα περιστατικά, όπως αυτό που αποκαλύφθηκε με γιατρό ο οποίος συνελήφθη την ώρα που ελάμβανε φακελάκι, μόνο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μπορούμε να τα ξεριζώσουμε. Και πρέπει να τα ξεριζώσουμε καθώς τέτοια φαινόμενα αδικούνε την ελληνική δημόσια διοίκηση, αδικούνε τους πολλούς έντιμους δημοσίους υπαλλήλους και στιγματίζουν συνολικά την εικόνα της χώρας μας».
Από την πλευρά του ο Κ. Μπακούρης ανέφερε: «Ως Διεθνής Διαφάνεια -  Ελλάς έχουμε ξεκινήσει τη λειτουργία της Υπηρεσίας “Διαφάνεια Τώρα!” με σκοπό την υποδοχή καταγγελιών για θέματα διαφθοράς, η οποία ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα να επιδείξει. Στην ουσία αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε ως κοινωνία και ότι, είναι δικό μας καθήκον για να λειτουργεί η Δημοκρατία, να καταγγέλλουμε και να μην επιτρέπουμε περιπτώσεις διαφθοράς. Διότι αυτές δεν δημιουργούνε προβλήματα μόνο στο κράτος, αλλά τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και στην κοινωνία γενικότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης