Τελευταία Νέα
old

Στη Βουλή σήμερα το πολυνομοσχέδιο για τη δόση του 1 δισ ευρώ – Θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου

tags :
Στη Βουλή σήμερα το πολυνομοσχέδιο για τη δόση του 1 δισ ευρώ – Θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου
Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης
Στη Βουλή αναμένεται να εισαχθεί σήμερα και εκτός απροόπτου το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκλειδώσει και η έτερη δόση ύψους 1 δις ευρώ και θα ικανοποιηθούν μια σειρά από μνημονιακές εκκρεμότητες.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο πολυνομοσχέδιο ενδεχομένως να μην περιλαμβάνονται όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου έως εμπρόθεσμες τροπολογίες.
Για παράδειγμα αναφέρεται ότι στο αρχικό κείμενο μπορεί να μην έχουν συμπεριληφθεί ακόμα η κατάργηση κάποιων φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία ή η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Ανάμεσα στις διατάξεις που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο είναι η κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, η ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και η σύσταση 400 οργανικών θέσεων, αλλαγές στο σύστημα δημοσίων συμβάσεων, η αναμόρφωση του πόθεν έσχες, κα.
Σε κάθε περίπτωση κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστεί το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου, όταν και ολοκληρώνει τις εργασίας του το θερινό τμήμα της Βουλής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group που θα αποφασίσει και την εκταμίευση του 1 δις ευρώ.
Είναι άλλωστε σχετικά πρόσφατες οι προτροπές του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη προς τους υπουργούς που έχουν εκκρεμότητες με την τρόικα να σπεύσουν ταχέως προκειμένου η κυβέρνηση να είναι καθ’όλα έτοιμη έως την επόμενη επίσκεψη της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η κυβέρνηση επιθυμεί η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για το μείζον ζήτημα που δεν είναι άλλο από την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης