Τελευταία Νέα
old

Σε πλήρες αδιέξοδο ο ΟΑΕΕ – Αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες

tags :
Σε πλήρες αδιέξοδο ο ΟΑΕΕ – Αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες
Γρίφος η καταβολή συντάξεων από το Σεπτέμβριο - Το σύνολο των απλήρωτων εισφορών εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 7,4 δις ευρώ
Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αλλά και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αποτυπώνουν στοιχεία που έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες απειλείται με κατάσχεση καθώς δεν είναι σε θέση να καταβάλλει κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές, κατάσταση που έχει ως συνέπεια να οδηγείται σε αδιέξοδο και το ασφαλιστικό τους ταμείο, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι ο ΟΑΕΕ θα έχει φέτος μια «μαύρη τρύπα» ύψους 720 εκατομμυρίων ευρώ, με το σύνολο των απλήρωτων εισφορών να εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 7,4 δις ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ότι τα χειρότερα σχετικά με τις οικονομικές δυνατότητες του ταμείο, έπονται.
Σε δηλώσεις του ο Θανάσης Καπωτάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η πληρωμή των 265 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από το Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εντός του καλοκαιριού το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών θα στείλει άλλα 92.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες για την είσπραξη χρεών της τάξης των 5.000-15.000 ευρώ.
Ωστόσο, και δεδομένης της φοροεπιδρομής που αναμένει το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών από τον Αύγουστο έως τα τέλη του έτους σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έξοδα αλλά και τον προβληματικό τζίρο, παραμένει το ερώτημα ποιος από αυτούς τους υπόχρεους θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις οφειλές του προς τον ΟΑΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης