Τελευταία Νέα
old

Αλλαγές στις συντάξεις από την 1η Αυγούστου - Ποιες μειώνονται και ποιες αυξάνονται με την παρακράτηση;

tags :
Αλλαγές στις συντάξεις από την 1η Αυγούστου - Ποιες μειώνονται και ποιες αυξάνονται με την παρακράτηση;
Βρούτσης - Δε θα υπάρξει μείωση αποδοχών για όλους τους συνταξιούχους
Από 1η Αυγούστου ξεκινά για 1,146 εκατομμύρια συνταξιούχους η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος -για όσους έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις.
Η σύνταξη αναμένεται να αυξηθεί κατά 15 ευρώ το μήνα σε 399.231 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω των 750 ευρώ, ενώ σε όσους παίρνουν πάνω από 750 ευρώ, η παρακράτηση θα αυξηθεί κατά 30 με 40 ευρώ το μήνα. Στο 70% των συνταξιούχων που παίρνουν κάτω από 750 ευρώ, η παρακράτηση δεν θα υπερβαίνει τα 30 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις (σ.σ. ισχύει ήδη για όσους παίρνουν μόνο μία σύνταξη) θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται με τη σύνταξη του Αυγούστου.
"Αυτό το γεγονός δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση αποδοχών για όλους τους συνταξιούχους", επισήμανε ενώ, αναφερόμενος στα σενάρια για "ψαλίδι" στις συντάξεις από τις αρχές του 2015, έκανε λόγο για "κινδυνολογίες".
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ, αυτό που αλλάζει δεν είναι το ύψος του φόρου, αλλά ο τρόπος πληρωμής.
Τα ασφαλιστικά Ταμεία θα παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 του ετήσιου φόρου και από το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης ο συνταξιούχος δεν θα οφείλει φόρο μετά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, υπογραμμίζουν, οι συνταξιούχοι θα έχουν και όφελος, καθώς κερδίζουν την έκπτωση του 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση του φόρου, αφού με το νέο τρόπο υπολογισμού θα υπολογίζεται στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών και ο συνταξιούχος θα κερδίζει την έκπτωση που παρέχεται για την εφάπαξ καταβολή του φόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης