Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος: Ο Draghi (EKT) δεν απάντησε στο αίτημα του Ν. Αναστασιάδη για μετατροπή της ρευστότητας του ELA σε ομόλογο

Κύπρος: Ο Draghi (EKT) δεν απάντησε στο αίτημα του Ν. Αναστασιάδη για μετατροπή της ρευστότητας του ELA σε ομόλογο
Αισιόδοξη η κυπριακή κυβέρνση ότι σε βάθος χρόνου το αίτημα για μετατροπή της ρευστότητας από το ELA σε ομόλογο, θα γίνει δεκτό από την ΕΚΤ
(upd)Δεν βρήκε ανταπόκριση το αίτημα της Κύπρου για μετατροπή της έκτακτης ρευστότητας που λαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου από το ELA, σε μακροχρόνιο ομόλογο, χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.
Ωστόσο, η κυβέρνηση προσδοκά ότι σε βάθος χρόνου το αίτημα θα γίνει δεκτό.
Στην ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας επισημαίνεται ότι ο διάλογος με τον πρόεδρο της ΕΚΤ θα συνεχιστεί πάνω σε κάποια συμφωνηθέντα, για τα οποία, ωστόσο, δεν δίνονται λεπτομέρειες.
Οι πληροφορίες από το προεδρικό αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τη διοικητή της κεντρικής τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και τον υφυπουργό παρά τω προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της έκτακτης ρευστότητας που κληρονόμησε η Τρ. Κύπρου από τη Λαϊκή και με τη συμφωνία που έγινε με την Τρ. Πειραιώς, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδιδε χθες το bankingnews.gr
Σε ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία συμφώνησαν να βρίσκονται Κύπρος και ΕΚΤ, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ του Κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του διοικητή της ΕΚΤ, M. Draghi.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης, της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και της ΕΚΤ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση της κατάστασης των κυπριακών τραπεζών.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέπτυξε τις πολιτικές και ανέλυσε τα βήματα που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα για τη σταθεροποίηση και την εξυγίανση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, ενώ αναφέρθηκε σε περαιτέρω πιθανές πολιτικές που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του.
Από την πλευρά του ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης