Τελευταία Νέα
old

ΔΝΤ: Πιέζει την Ελλάδα για μαζικές απολύσεις και απελευθέρωση επαγγελμάτων - Να ενισχυθεί το επιχειρείν

ΔΝΤ: Πιέζει την Ελλάδα για μαζικές απολύσεις και απελευθέρωση επαγγελμάτων - Να ενισχυθεί το επιχειρείν
Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2014 θα διαμορφωθεί στο +1,1% έναντι +1,2% της προηγούμενης εκτίμησης
Νέες συστάσεις προς την Ελλάδα, για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μέσω νέας έκθεσής του για την Ευρωζώνη, το Ταμείο εστιάζει στην Ελλάδα και θέτει ως προτεραιότητες την ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Μάλιστα, στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται και συστάσεις, όπως οι αξιώσεις για θέσπιση κανόνων σχετικά με τις μαζικές απολύσεις, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, καθώς και η αναμόρφωση του συστήματος αδειοδότησης με την παράλληλη μείωση του κόστους ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και η γενική απλοποίηση των διαδικασιών.
Στο μεταξύ, το ΔΝΤ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ευρωζώνη, προειδοποιώντας για μία σειρά πιθανών κινδύνων.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, το ΔΝΤ επισημαίνει πως τα προβλήματα της Ευρωζώνης επικεντρώνονται στην αδύναμη ανάκαμψη, στον κατακερματισμό των χρηματοπιστωτικών αγορών και στον αποπληθωριστικό κίνδυνο.
Παράλληλα, το Ταμείο καλεί τα κράτη – μέλη να «διορθώσουν» την κατάσταση των τραπεζικών assets και να τονώσουν μέσω μεταρρυθμίσεων, την αγορά εργασίας. Επίσης, καθιστά αναγκαία την έναρξη ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων, σε περίπτωση επίτασης του αποπληθωριστικού κινδύνου.
Όσον αφορά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, το ΔΝΤ προειδοποιεί πως η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών θέτει πρόσθετους κινδύνους, καθώς συνιστά τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς.
Αναφερόμενο στην οικονομία, το ΔΝΤ τονίζει πως ο ρυθμός ανάκαμψης δεν είναι ούτε εύρωστος ούτε επαρκής. «Η ανάκαμψη παραμένει αδύναμη και άνιση. Ο πληθωρισμός είναι αρκετά χαμηλός και τα διαρθρωτικά κενά διατηρούνται» αναφέρει χαρακτηριστικά, το ΔΝΤ.
Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2014 θα διαμορφωθεί στο +1,1% έναντι +1,2% της προηγούμενης εκτίμησης, ενώ το 2015, αναμένεται να επιταχυνθεί στο +1,5%. Ο πληθωρισμός παράλληλα, θα διαμορφωθεί στο 0,7% το 2014 και στο 1,2% το 2015.
Όσον αφορά τις τράπεζες, το ΔΝΤ διαπιστώνει μία αδυναμία στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, γεγονός που δικαιολογεί και την απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης