Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τελική συμφωνία - Απολύονται 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι - Από ποιους τομείς θα γίνουν οι απολύσεις

Τελική συμφωνία - Απολύονται 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι - Από ποιους τομείς θα γίνουν οι απολύσεις
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις το 2015
Σε συμφωνία για την απόλυση 6.500 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 κατέληξαν οι επικεφαλής της τρόικα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με διαρροές, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να τηρήσει το στόχο των 15.000 απολύσεων για τη διετία 2013 -2014, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχος για απολύσεις στο Δημόσιο από το 2015.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι 6.500 απολύσεις θα προέλθουν από τους 1.050 υπαλλήλους από τη μείωση των δομών στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις ανώνυμες εταιρίες που εποπτεύουν τα υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο επίκεντρο των φορέων που θα μειωθούν οι δομές τους είναι οι εταιρίες συγκοινωνιών (τραμ, μετρό).
Τον αριθμό θα συμπληρώσουν οι 1.850 υπάλληλοι που απασχολούνται με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις αλλά και οι 3.600 υπάλληλοι που είτε βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ολοκληρώνουν το 8μηνο και δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις, είτε έχουν απομακρυνθεί για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, είτε προκύπτουν εις βάρος τους στοιχεία μετά τους επανελέγχους πλαστών πιστοποιητικών και παράνομων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης