Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα ΙΧ

Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα ΙΧ
Στο τεκμήριο θα υπολογίζεται και το πρώτο έτος κυκλοφορίας
Το έτος πρώτης κυκλοφορίας του επιβατικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα ή σε άλλη Κοινοτική χώρα ή χώρα Ε.Ο.Χ. θα συνυπολογίζεται πλέον στον υπολογισμό των τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης.
Η συγκεκριμένη παράμετρος αφορά τον υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητ άνω των 1929 κυβικών και αποτελεί παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, στην σχετική εγκύκλιο.
Στην ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός, αναφέρει ότι περιήλθαν στην γνώση του υπουργείου «ότι ορισμένες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών, αρνούνται την αναγραφή επί του εντύπου της αδείας κυκλοφορίας και του έτους της πρώτης κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων, επισημάνθηκε στις Υπηρεσίες αυτές, η υποχρέωση αναγραφής σε ειδικό πεδίο επί του εντύπου της άδειας κυκλοφορίας και του έτους πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στις κοινοτικές χώρες και σε χώρες της Ε.Ο.Χ. (εάν αυτό είχε εισαχθεί σαν μεταχειρισμένο) καθώς και ο τρόπος εξεύρεσης του έτους αυτού (φάκελος αυτοκινήτου, ξένη άδεια κυκλοφορίας, βεβαίωση από επίσημη αντιπροσωπεία κλπ)».
Μέχρι σήμερα η παλαιότητα για τον υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης για επιβατικά αυτοκίνητα καθώς και η μη καταβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα με κυβισμό πάνω από τα 1929 κυβικά, υπολογιζόταν βάσει του αναγραφόμενου επί της άδειας κυκλοφορίας έτους πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα, ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο αυτό είχε κυκλοφορήσει και σε κοινοτικές χώρες ή χώρες Ε.Ο.Χ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης