Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Καμπανάκι» ΔΝΤ προς Ελλάδα για «κόκκινα δάνεια» και εργασιακά – Αλλάζει ο νόμος για ομαδικές απολύσεις και απεργίες

«Καμπανάκι» ΔΝΤ προς Ελλάδα για «κόκκινα δάνεια» και εργασιακά – Αλλάζει ο νόμος για ομαδικές απολύσεις και απεργίες
Το ΔΝΤ έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του εργασιακού τομέα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και στο νόμο για τις απεργίες, θα εστιαστούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα που θα αρχίσουν αύριο.
Το στίγμα έδωσε ο Rishi Goyal, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ευρώπη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια (στα επίπεδα του 4% του ΑΕΠ).
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο κινείται νωχελικά.
Βασικό σημείο επίσης για τον Goyal είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία για να μπορέσει η χώρα να βρει δρόμο προς την ανάπτυξη.
Σε αυτό το σημείο ο Goyal έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι εάν αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει οξύ πρόβλημα και ότι υπάρχει σταθερότητα, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες έχουν «επαρκή κεφάλαια»
Ο Goyal υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και σε όσα έχει δεσμευτεί»., υπογραμμίζοντας ότι και η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.



Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης