Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Ζητά άμεση εφαρμογή της ρύθμισης για την αποπληρωμή οφειλών έως και σε 100 δόσεις

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Ζητά άμεση εφαρμογή της ρύθμισης για την αποπληρωμή οφειλών έως και σε 100 δόσεις
Σε διαφορετική περίπτωση, οι φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα
Την άμεση εφαρμογή της ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 100 δόσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριών και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ερωτήθεις σχετικά με τη νέα προωθούμενη ρύθμιση από την κυβέρνηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι τα επιμελητήρια έχουν επισημάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι οι ρυθμίσεις που είχαν προωθήσει τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων θα απέβαιναν άκαρπες και ότι είχαν προτείνει, ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους σε βάθος επταετίας με μικρές δόσεις.
Πρόσθεσε ακόμη ότι συμφωνεί απόλυτα με τη νέα ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, προσθέτονας ότι «επί της ουσίας αποτελεί δική μας πρόταση. Για μια ακόμη φορά, προτείνουμε η νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί να προβλέπει κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση που να ισούται με το 1% του συνόλου της οφειλής» και επισήμανε ότι θα μπορούσε να προβλεφθεί μια κατώτατη μηνιαία δόση ύψους 50 ευρώ.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις των επιμελητηρίων και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογούμενοι από τη μιά δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και το κράτος από την άλλη, θα συνεχίσει να χάνει έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης