Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περαιτέρω άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος ΕΑΣΕ/ICAP το β' τρίμηνο του 2014 – Διαμορφώθηκε στις 160 μονάδες

tags :
Περαιτέρω άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος ΕΑΣΕ/ICAP το β' τρίμηνο του 2014 – Διαμορφώθηκε στις 160 μονάδες
Οι CEOs δηλώνουν ανήσυχοι για πιθανές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Ανοδικά κινήθηκε και το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ο δείκτης οικονομικού κλίματος ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index), διαμορφούμενος στις 160 μονάδες, με τους CEOs ωστόσο να εκφράζουν ανησυχία σχετικά με πιθανές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, οι εννέα στους δέκα CEOs εκτιμούν ότι η πολιτική κατάσταση μέχρι τις εθνικές εκλογές θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις ή εμπλοκές στις μεταρρυθμίσεις, ενώ τρεις στους τέσσερις συμφωνούν απολύτως ότι η μείωση της φορολογίας είναι βασικό προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη.
Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 160 μονάδες στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας μικρή άνοδο.
Σημειώνεται ότι η τριμηνιαία έρευνα διεξάγεται σε δείγμα 2.340 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group.
Η συνεχιζόμενη αισιοδοξία των CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αποτυπωθεί στο προηγούμενο τρίμηνο.
Στο τρέχον τρίμηνο, οι CEOs εξακολουθούν να υποστηρίζουν με σταθερότητα τις απόψεις τους για τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία τους για τις πιθανές επιδράσεις της πολιτικής κατάστασης μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, γεγονός που επιβράδυνε την ανοδική πορεία του γενικού δείκτη.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά τάξη μεγέθους δείχνει συνεχιζόμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος έναντι του προηγούμενου τριμήνου στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφεται στασιμότητα.
Όσον αφορά τον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, ΕΑΣΕ-CEO Current status Index, διαμορφώθηκε στις 148 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε στις 172 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης