Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ) – Δεν μπορεί ο Έλληνας επιχειρηματίας να πληρώνει επιτόκιο 8% και 9%, όταν ο Ευρωπαίος δανείζεται με 2% και 3%

tags :
Φέσσας (ΣΕΒ) – Δεν μπορεί ο Έλληνας επιχειρηματίας να πληρώνει επιτόκιο 8% και 9%, όταν ο Ευρωπαίος δανείζεται με 2% και 3%
Ο παραγωγικός ιστός της χώρας τραυματίστηκε σοβαρά αλλά δεν διαλύθηκε
Την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας επιχειρηματίας να πληρώνει επιτόκιο 8% και 9% την ώρα που ο Ευρωπαίος ανταγωνιστής του δανείζεται με 2% και 3% εξέφρασε σε συνέντευξη του στην «Οικονομική Επιθεώρηση» ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική επιχειρηματικότητα.
«Στην πράξη τα πάντα βασίζονται στην κοινή λογική: δεν μπορεί να περιμένει κανένας επενδυτής επτά χρόνια για να βγει μια άδεια για ξενοδοχείο ή για ένα εργοστάσιο κ.λπ. Δεν μπορεί να προσφεύγει κάποιος στη δικαιοσύνη και να περιμένει δεκαπέντε χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του ή να δικαιωθεί για ένα φορολογικό ζήτημα. Δεν μπορεί να πληρώνει 8% και 9% επιτόκιο, όταν ο δυτικοευρωπαίος ανταγωνιστής του δανείζεται με2%ή 3%» είπε ο κ.Φέσσας, ο οποίος υποστήριξε ότι για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα πρέπει να απλοποιηθεί το ρυθμιστικό περιβάλλον, να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης και να βελτιωθούν οι όροι χρηματοδότησης.
«Ο παραγωγικός ιστός της χώρας μπορεί να τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά ευτυχώς δεν διαλύθηκε. Υπάρχουν νησίδες, οι οποίες με μια κατάλληλη πολιτική -όχι μόνο πολιτική από την κυβέρνηση, αλλά και από μια γενικότερη αντιμετώπιση που περιλαμβάνει και τους ίδιους τους επιχειρηματίες- μπορούν να επανασυνδεθούν και να σχηματίσουν τον παραγωγικό ιστό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφέροντας πως «χρειάζεται να ολοκληρωθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που είναι τώρα σε εξέλιξη».
«Οι εργαζόμενοι πλέον είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης: η δύναμη του ανθρώπινου νου κινεί τις οικονομίες περισσότερο από τη δύναμη των πρώτων υλών» είπε ο κ.Φέσσας, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση ήταν απόρροια μεταξύ άλλων και της παντελούς απουσίας κοινωνικής συνεννόησης και ουσιαστικού διαλόγου ως προς το πού πάμε και τι θέλουμε να πετύχουμε ως χώρα και ως οικονομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης