Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρουσία κορυφαίων πετρελαϊκών εταιρειών η Ελλάδα παρουσιάζει 20 οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Παρουσία κορυφαίων πετρελαϊκών εταιρειών η Ελλάδα παρουσιάζει 20 οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
Η παρουσίαση θα γίνει στο Λονδίνο από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη
Παρουσία κορυφαίων εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας, όπως οι ExxonMobil, Chevron,  Noble, Shell, Statoil, Eni, Conoco Phillips, BP, Edison, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο Λονδίνο τα 20 θαλάσσια ελληνικά οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, τα οποία η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει μέσω διεθνούς διαγωνισμού προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Ελληνικό Κέντρο» της Paddington Street, έχει θεματικό τίτλο «Greece Offshore Licensing Round 2014» και διοργανώνεται από το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και το κέντρο έρευνας για ενεργειακή διαχείριση RCEM.
Στην εκδήλωση εκτιμάται ότι θα είναι παρόντα τουλάχιστον 300 στελέχη από τις παραπάνω κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά και από εταιρείες από την Κίνα. Παρούσες θα είναι οι ελληνικές Ελληνικά Πετρέλαια και Energean Oil & Gas.
Παρόντες αναμένεται να είναι και εκπρόσωποι από τουλάχιστον πέντε πρεσβείες που θα παραστούν σε επίπεδο πρέσβη ή οικονομικού ακολούθου.
Με την παρουσίαση των οικοπέδων αυτών, και ιδιαίτερα αυτού νότια της Κρήτης για το οποίο εκφράζονται ελπίδες για πιθανή ύπαρξη κοιτάσματος υδρογονανθράκων παγκόσμιας κλάσης, εφάμιλλου με αυτού του οικοπέδου Αφροδίτη της Κύπρου, αρχίζει και επίσημα ο φάκελος των ελληνικών υδρογονανθράκων που εκτιμάται ότι μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά τα δημόσια ταμεία της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης