Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαβεβαιώσεις Χρ. Σταϊκούρα για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τους ενστόλους - Τεράστια η «τρύπα» στον προϋπολογισμό

Διαβεβαιώσεις Χρ. Σταϊκούρα για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τους ενστόλους - Τεράστια η «τρύπα» στον προϋπολογισμό
Διαβεβαιώσεις προς τους εκπροσώπους των ενστόλων κατά τη συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
(upd)Σύντομα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τη μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων, όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ένστολων υπαλλήλων.
Κύριο αντικείμενο ήταν η επίτευξη συμφωνίας μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές τους το 2012.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειωθεί ο «λογαριασμός» που θα πληρώσει το Δημόσιο κατά 170 εκατ. ευρώ, από τα 550 εκατ. ευρώ στα 380 εκατ. ευρώ αναδρομικών, για τα οποία ο στόχος είναι να καταβληθούν σταδιακά.
Και αυτό γιατί οι εκτιμώμενες δημοσιονομικές επιδόσεις του 2014 φαίνεται ότι καλύπτουν μόνο ένα μέρος του κόστους, ενώ για το 2015 προβλέπεται ήδη (στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο) δημοσιονομικό κενό ύψους 911 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα στο ΓΛΚ υπολογίζουν και το μόνιμο κόστος των 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από τις αυξήσεις.
Η εξοικονόμηση των 170 εκατ. ευρώ προβλέπεται ότι θα προκύψει μεταξύ άλλων, από συμψηφισμό των αυξήσεων με τα ποσά του κοινωνικού μερίσματος που έλαβαν οι ένστολοι με αποκλειστικό κριτήριο το ύψος των αποδοχών τους (δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ) και από το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης