Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aύριο η ορκωμοσία του νέου διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, ενώπιον του Κ. Παπούλια και του Γκ. Χαρδούβελη

Aύριο η ορκωμοσία του νέου διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, ενώπιον του Κ. Παπούλια και του Γκ. Χαρδούβελη
Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00
Ορκίζεται αύριο ο νέος διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.
Ο διοικητής της ΤτΕ ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.
Στο μεταξύ, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής την Τετάρτη, η οποία ενέκρινε τον διορισμό του, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα 77 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 από 32% στα τέλη του 2013.
Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμός με την κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια τα οποία προσδιόρισε στα 77 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δισ. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια.
«Το πρόβλημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων είναι σημαντικό. Η Τράπεζα της Ελλάδας θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες. Θα πρέπει κυβέρνηση και μέτοχοι να συντονιστούμε σε αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο Γ. Στουρνάρας.
Πάντως, έσπευσε να συμπληρώσει ότι η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης της χώρας, είχε αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 11 δισ. ευρώ οι καταθέσεις, και αυτό -συμπλήρωσε- είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης