Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεργασία ΙΒΜ – Dow για κέντρο παροχής υπηρεσιών πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα – Επενδυτικές επαφές Σαμαρά στο Μαξίμου

Συνεργασία ΙΒΜ – Dow για κέντρο παροχής υπηρεσιών πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα – Επενδυτικές επαφές Σαμαρά στο Μαξίμου
Υποδέχθηκε τον Andrew N. Liveris από τη Dow Chemical και τη Ginni Rometty από την ΙΒΜ
Τη δημιουργία κέντρου για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα με παράλληλη αξιοποίηση της εξειδίκευσης της IBM στον τομέα των υπηρεσιών ανακοίνωσε η διοίκηση της Dow Chemical Company, κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Andrew Liveris, πρόεδρο και CEO της Dow Chemical Company και τη Ginni Rometty, πρόεδρο και CEO της ΙΒΜ στο πλαίσιο των επαφών του για την προσέλκυση επενδύσεων.
Κατόπιν της συνάντησης, η διοίκηση της Dow Chemical Company έκανε γνωστό ότι αρχικά θα εστιάσει στην αξιοποίηση υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργιών και διαχείρισης έργων υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, οι οποίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα, κατά τη διάρκεια του 2014.
Βάσει των όσων έγιναν γνωστά, η ΙΒΜ, λειτουργώντας ως κόμβος για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, θα αξιοποιήσει τις εγχώριες δεξιότητες και το ταλέντο του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων της Dow διεθνώς, με ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση σε αναδυόμενες γεωγραφίες.
Η IBM αρχικά θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης έργων και υπηρεσίες υποδομών πληροφοριακών συστημάτων, με προοπτικές επέκτασης σε τομείς, όπως η ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων και η υποστήριξη λογισμικού, αξιοποιώντας το Κέντρο Εξειδίκευσης (Center of Competence) για Big Data και Business Analytics στην Ελλάδα, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα.
«Η συνεργασία μας αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευσή μας στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού καινοτόμων επιχειρήσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά» δήλωσε ο Andrew N. Liveris, πρόεδρος και CEO της Dow Chemical Company.
Από την πλευρά της η Ginni Rometty, πρόεδρος και CEO της ΙΒΜ, ανέφερε ότι «τόσο η Dow όσο και η IBM θα ωφεληθούν από την καινοτομία που πηγάζει από μια νέα γενιά ταλέντου και υψηλής εξειδίκευσης που είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Προσβλέπουμε στην ευκαιρία να συμβάλουμε στην υλοποίηση της καθοδηγούμενης από την αγορά στρατηγικής της Dow».
Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης τόνισε ότι από αυτήν τη συνεργασία θα δημιουργηθεί αριθμός ποιοτικών θέσεων εργασίας.
«Καθημερινά το ποιοτικό επενδυτικό κλίμα αλλάζει. Είναι σημαντική η ροή των ξένων επενδύσεων» τόνισε o κ. Μηταράκης σημειώνοντας ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα, λόγω και του υψηλού επιπέδου μόρφωσης των νέων παιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης