Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Τεράστια η δυσκολία της Ευρώπης στη δημιουργία νέων δυναμικών επιχειρήσεων

tags :
Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Τεράστια η δυσκολία της Ευρώπης στη δημιουργία νέων δυναμικών επιχειρήσεων
Μόλις το 37% των Ευρωπαίων προτιμά την αυτοαπασχόληση
Στην τεράστια δυσκολία της Ευρώπης να δημιουργήσει νέες δυναμικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Βελγο-Ελληνικού επιμελητηρίου ως αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων ο κ. Μίχαλος τόνισε πως στην Ευρώπη μόλις το 37% των εργαζόμενων προτιμά την αυτοαπασχόληση, όταν στις ΗΠΑ και στην Κίνα το αντίστοιχο ποσοστό υπερβαίνει το 50%.
Επικαλούμενος την έρευνα «Global Entrepreneurship Monitor 2013» ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ υποστήριξε πως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ισπανία, οι επιχειρηματίες αρχικού σταδίου αποτελούν γύρω στο 5% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού.
Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ και στην Κίνα είναι κοντά στο 15%, ενώ στη Βραζιλία βρίσκεται στο 17%.
«Η Ευρώπη αυτή την περίοδο έχει τεράστια δυστοκία σε καινοτόμες επιχειρήσεις» τόνισε ο κ.Μίχαλος υπογραμμίζοντας πως καθοριστικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, το διοικητικό περιβάλλον και η δυσπιστία εκ μέρους της ίδιας της αγοράς.
Παράλληλα επικαλέστηκε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Gallup, βάσει της οποίας η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δηλώνει ότι το κράτος δυσχεραίνει την ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Όπως είπε, στις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την ανεργία.όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, το ποσοστό των πολιτών που έχουν αυτή την άποψη υπερβαίνει το 90%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης