Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ – Καμία παράταση δεν θα δοθεί στις φορολογικές δηλώσεις – Έρχονται πρόστιμα και προσαυξήσεις στους «καθυστερημένους»

ΥΠΟΙΚ – Καμία παράταση δεν θα δοθεί στις φορολογικές δηλώσεις – Έρχονται πρόστιμα και προσαυξήσεις στους «καθυστερημένους»
Αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις μόλις που ξεπερνούν τα 3,1 εκατ. έναντι 5,5 εκατ. που είχαν υποβληθεί πέρσι
Δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, διαμηνύει σε υψηλούς τόνους το Υπουργείο Οικονομικών, καλώντας τους φορολογούμενους να τις υποβάλουν μέχρι 30 Ιουνίου, που αποτελεί και τη νόμιμη ημερομηνία.
Όσοι υπόχρεοι παρέλθουν αυτής της ημερομηνίας θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το μήνυμα το οποίο στέλνουν στελέχη του Υπ. Οικονομικών γίνεται σε μια στιγμή που ο όγκος υποβολής των δηλώσεων αντί να κορυφώνεται έχει αρχίσει να υποχωρεί παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε προς το τέλος της προθεσμίας.
Αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι ποντάρουν σε μία παράταση, έστω και σιωπηρή, η οποία όμως διαψεύδεται τα ίδια στελέχη.
Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις μόλις που ξεπερνούν τα 3,1 εκατ. έναντι 5,5 εκατ. που είχαν υποβληθεί πέρσι.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης