Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΒΒΕ – Ζητά τη μετακύλιση της μείωσης της τιμής φυσικού αερίου στη βιομηχανία

ΣΒΒΕ – Ζητά τη μετακύλιση της μείωσης της τιμής φυσικού αερίου στη βιομηχανία
Να σταματήσει ο εμπαιγμός της βιομηχανίας σχετικά με τη μείωση της τιμής του αερίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου
Να μετακυλιστεί άμεσα η μειωμένη τιμή αγοράς του φυσικού αερίου στη βιομηχανία ζητά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Σπύρο Παλαιογιάννη, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, ο οποίος κάνει λόγο για εμπαιγμό της βιομηχανίας που πρέπει να σταματήσει.
Σε επιστολή του Συνδέσμου επισημαίνεται ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση αποτέλεσαν πλήθος διαμαρτυριών των επιχειρήσεων - μελών του, οι οποίες δεν έχουν διαπιστώσει μείωση των τιμολογίων αγοράς φυσικού αερίου από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε υπεγράφη η σχετική συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM (σ.σ. προβλεπόταν μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου κατά 15%).
Επίσης, σημειώνει ότι δεν έχουν λάβει επιστροφές ποσών λόγω της αναδρομικής ισχύος των μειωμένων τιμολογίων από την 1η Ιουλίου 2013.
«Πιθανή προσωρινή ή ολοκληρωτική παύση των δραστηριοτήτων πολλών ενεργοβόρων επιχειρήσεων στη χώρα μας που θα προέλθει εξαιτίας του υπερβολικού κόστους ενέργειας, θα συμβεί με ευθύνη του κράτους και σε καμία περίπτωση των ίδιων των επιχειρηματιών», επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης