Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια (υπ. Ανάπτυξης) - Hahn (ΕΕ) – Δένδιας: Προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση

tags :
Το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια (υπ. Ανάπτυξης) - Hahn (ΕΕ) – Δένδιας: Προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση
Στα 26 δισ. ευρώ οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ
Το ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, καθώς και ο προγραμματισμός για τη νέα προγραμματική περίοδο,  για την οποία στόχος είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία η Κομισιόν εκδηλώνει ειδικό ενδιαφέρον.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, «τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο».
Παράλληλα, μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδια σημείωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα προσηλωμένη και πιστή στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν καθώς είναι το μοναδικό μέσο εξόδου από την κρίση.
Από την πλευρά του ο κ. Χαν τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters. Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Σημείωσε ακόμη ότι «όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».
Σημειώνεται πως η Επιτροπή ενέκρινε στα τέλη Μαΐου το ελληνικό ΕΣΠΑ, το τρίτο πρόγραμμα που ενέκρινε μετά αυτά της Δανίας και της Γερμανίας, συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ.
Με την απόφαση αυτή δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη των προκηρύξεων στους τομείς της απασχόλησης – εκπαίδευσης - κατάρτισης νέων, της ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, της αντιμετώπισης της φτώχειας, της υποστήριξης ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων, της απασχόλησης ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας και την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (Εξοικονομώ κατ' Οίκον).
Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα ο Επίτροπος είχε τονίσει ότι «στην Ελλάδα άρχισε ήδη μια συνολική αλλαγή κουλτούρας, που θα διαρκέσει ακόμη πολύ καιρό», υπογραμμίζοντας ότι από επαφές που έχει με πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, υπάρχει μια κατανόηση για αυτή την αλλαγή ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.
Ο κ. Hahn είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κρίση υπήρξε μια «καταιγίδα κάθαρσης», ακόμη και αν ήταν επώδυνη.

(Πρώτη ενημέρωση 19 Ιουνίου 2014, 08:40)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης