Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποχαιρετισμός με συστάσεις από τον Γ. Στουρνάρα - Ζητά προώθηση πολιτικών για τη στήριξη της ανάπτυξης - Επιστολή στο Eurogroup

Αποχαιρετισμός με συστάσεις από τον Γ. Στουρνάρα - Ζητά προώθηση πολιτικών για τη στήριξη της ανάπτυξης - Επιστολή στο Eurogroup
Ο Γ. Στουρνάρας ενημερώνει τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ πως θα γίνει ο νέος διοικητής της ΤτΕ
Aποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ και τους Επιτρόπους απέστειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους πως μετά τον ανασχηματισμό της 9ης Ιουνίου αποχώρησε από τη θέση του ΥΠΟΙΚ για να αναλάβει τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Αφού τους ευχαριστεί για την αποδοτική συνεργασία που είχαν, τους ζητά να συνεχίσουν να εργάζονται από τις νευραλγικές θέσεις που κατέχουν, με στόχο την προώθηση πολιτικών για την τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής του Γ. Στουρνάρα
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, αποχώρησα από το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβω τη θέση του επόμενου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας.
Στη διάρκεια των δύο ετών που βρισκόμουν στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ήμουν χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί σας, σε μια περίοδο που γίναμε όλοι μάρτυρες της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Είμαι ικανοποιημένος από την αποδοτική μας συνεργασία και το εποικοδομητικό πνεύμα που υπήρχε μεταξύ μας.
Το ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα κυριάρχησε και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική προεδρία. Το κλίμα αυτό μας βοήθησε να σημειώσουμε μεγάλη πρόοδο σε σημαντικά θέματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως η τραπεζική ένωση και η φορολογική πολιτική.
Είμαι βέβαιος πως το πνεύμα της στενής συνεργασίας θα οδηγήσει στην περαιτέρω ευημερία της Ευρώπης και στην καλύτερη κατανόηση της ανάγκης για προώθηση πολιτικών που στηρίζουν την ανάπτυξη, κυρίως στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης