Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σ. Βούλτεψη (κυβ. εκπρόσωπος) – Τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις του καλοκαιριού υπενθυμίζουν οι Βρυξέλλες

Σ. Βούλτεψη (κυβ. εκπρόσωπος) – Τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις του καλοκαιριού υπενθυμίζουν οι Βρυξέλλες
Να μας πουν από την αντιπολίτευση από πού θα έπαιρναν δάνειο χωρίς κανέναν όρο, ανέφερε χαρακτηριστικά
Στην αναγκαιότητα εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων από την Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή της από τους εταίρους στους σωστούς χρόνους για την τροφοδότηση της ανάπτυξης αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «για το χρέος θα γίνει συζήτηση. Τα θέματα αυτά τα προαπαιτούμενα ήταν του Μαΐου και αφορούν τις δόσεις του καλοκαιριού. Αν αρχίσουμε συζήτηση τώρα γι' αυτά, θα πάθουμε όπως όταν μας λέγαμε δεν ξέρουμε αν θα έχετε πρωτογενές πλεόνασμα και καθυστερήσαμε επτά μήνες τη δόση».
Ερωτηθείσα σχετικά με τις τοποθετήσεις, χθες, Δευτέρα, κύκλων των Βρυξελλών σημείωσε ότι «υπενθυμίζουν τα προαπαιτούμενα. Θέλω να έρθει κάποιος από την έξαλλη αντιπολίτευση ή μη, ή την αξιωματική αντιπολίτευση και να μας πει από που θα έπαιρνε ο ίδιος δάνειο χωρίς κανέναν όρο. Δηλαδή χωρίς καμιά επιστολή εγγυητική, χωρίς να βάλουν προσημειώσεις, που είναι αυτό το δάνειο που θα το βρούνε, πάλι καλά με αυτούς τους όρους τόσα πολλά χρήματα».
Κληθείσα να σχολιάσει των διαθεσιμοτήτων στα ΑΕΙ και τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη και Παιδείας, Α. Λοβέρδου, επισήμανε ότι κατά την άσκηση μιας πολιτικής μπορεί να υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις, προσθέτοντας ότι «για το θέμα της παιδείας έχει πάει ένας νέος υπουργός ο οποίος θα κάνει και αυτός την πολιτική του και ενδεχομένως και ο παλιός του υπουργός μπορεί βλέποντας στην πράξη τις αποφάσεις του να χρειαζόταν να κάνει διορθώσεις».
Όσον αφορά την ομιλία Βενιζέλου προς τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «έχουν δικαίωμα αφού είναι στα υπουργεία τους να κάνουν μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης και έχουν δικαίωμα αν θέλουν να κάνουν και διορθώσεις. Οι βασικές αρχές, αυτό που θα μας επιτρέπει να παίρνουμε τη χρηματοδότηση έως ότου σταθούμε στα πόδια μας, δεν αλλάζει, είναι αδύνατο να αλλάξει και αυτό προκύπτει και από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις».
Ερωτηθείσα τέλος για το θέμα με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάτι μαζί τους, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να αποφασιστεί το ποιος θα είναι κρατικός υπάλληλος και ποιος όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης