Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τελεσίγραφο Schaeuble προς Σαμαρά - Δεν εκταμιεύονται οι δόσεις χωρίς προαπαιτούμενα - Από Σεπτέμβριο το χρέος

Τελεσίγραφο Schaeuble προς Σαμαρά - Δεν εκταμιεύονται οι δόσεις χωρίς προαπαιτούμενα - Από Σεπτέμβριο το χρέος
Η Ελλάδα σύντομα θα έχει ξεπεράσει την κρίση, διαβεβαίωσε ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
(upd4)Νέο, αυστηρό τελεσίγραφο μετέφερε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Πορτογαλία.
«Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα, οι δόσεις δεν θα εκταμιευθούν» διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Η δήλωση του Schaeuble έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την παρόμοια σύσταση έτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου πως χωρίς τα 12 προαπαιτούμενα, δεν θα εκταμιευθούν οι επόμενες δύο δόσεις ύψους 1 δισ. ευρώ η καθεμία.
Όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές, Σαμαράς και Schaeuble συζήτησαν για τη θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οι ίδιες πηγές εκτίμησαν πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα προέβλεψαν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένεται να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, εφόσον τηρήσει το βασικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προς τους δανειστές.
Στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Schaeuble βρέθηκε και το θέμα του επόμενου προέδρου της Κομισιόν. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση των Ευρωπαίων πολιτών και να αναδειχθεί ο υποψήφιος του ΕΛΚ, J. C. Juncker.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Πορτογαλία στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019».
Η εκδήλωση, η οποία θα επικεντρωθεί και στην υποψηφιότητα του Jean Claude Juncker για την προεδρία της Κομισιόν,  πραγματοποιείται στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου το παρών δίνουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΕ Herman Van Rompuy, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Yuri Katainen.
Ως προς το σκέλος της ομιλίας του ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στην ανάγκη η ΕΕ να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ύστερα από έξι χρόνια κρίσης η χώρα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, ενώ το 2014 θα κλείσει με, έστω και μικρό, θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης