Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος – Αρχίζει τέλη καλοκαιριού τις γεωτρήσεις η κοινοπραξία ENI-KΟGAZ – Θα πραγματοποιηθούν 4 τουλάχιστον

Κύπρος – Αρχίζει τέλη καλοκαιριού τις γεωτρήσεις η κοινοπραξία ENI-KΟGAZ – Θα πραγματοποιηθούν 4 τουλάχιστον
Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας θα διαρκέσει 12-18 μήνες, ανάλογα με τα ευρήματα, σημείωσε ο υπ. Ενέργειας, Γ. Λακκοτρύπης
Σε τουλάχιστον τέσσερις γεωτρήσεις, στο πλαίσιο του ερευνητικού της προγράμματος, θα προχωρήσει η κοινοπραξία ΕΝΙ/Kogas στα τεμάχια 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως επισήμανε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο τελετής για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι τις επαφές που είχε με αξιωματούχους της ΕΝΙ και της Noble όσον αφορά το πρόγραμμα ερευνητικών δραστηριοτήτων, αλλά και της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση του χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, εφόσον αυτό κριθεί βιώσιμο.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης ότι «με την ΕΝΙ επαναβεβαιώθηκαν τα ερευνητικά προγράμματα και συζητήσαμε και τις λεπτομέρειές τους. Όσον αφορά στην εταιρεία Noble συζητήσαμε για ακόμη ένα ερευνητικό κοίτασμα, που είναι υποχρεωμένοι συμβατικά να προχωρήσουν. Ακόμη περιμένουμε να καταλήξουμε στην τελική ημερομηνία γιατί υπάρχει θέμα επεξεργασίας των σεισμογραφικών που δεν έχει ολοκληρωθεί».
Παράλληλα, σημείωσε ότι το ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΝΙ επισπεύδεται κατά μερικούς μήνες, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και θα αφορά τουλάχιστον τέσσερις γεωτρήσεις στα τεμάχια 2,3 και 9, ενώ το ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΝΙ θα διαρκέσει 12 – 18 μήνες ανάλογα με τα ευρήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης