Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Η Ευρώπη να στραφεί σε αναπτυξιακές πολιτικές – Ζητούμενο η μείωση των επιτοκίων και η αύξηση της ρευστότητας

Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Η Ευρώπη να στραφεί σε αναπτυξιακές πολιτικές – Ζητούμενο η μείωση των επιτοκίων και η αύξηση της ρευστότητας
Να δοθεί τέλος στο δόγμα της σκληρής λιτότητας
Να στραφεί η Ευρώπη σε αναπτυξιακές πολιτικές με μείωση επιτοκίων και με αύξηση της ρευστότητας ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος σε ομιλία του σε συνέδριο του υπουργείου Οικονομικών για την ενιαία αγορά της ΕΕ.
«Η ενιαία αγορά έχει αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, απασχόλησης και ευημερίας στην Ευρώπη. Όμως οι καιροί  αλλάζουν και πλέον η ενιαία αγορά οφείλει να ανταποκριθεί σε μια διπλή πρόκληση: Πρώτον, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Δεύτερον αλλά εξίσου σημαντικό, στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Μίχαλος τονίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί είναι αλληλένδετοι.
«Η ανταγωνιστικότητα για την Ευρώπη δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αλλά προϋπόθεση και μέσο για τη διατήρηση του κοινωνικού της προσώπου. Ηέκβαση αυτής της προσπάθειας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Στα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούμε μια ενιαία αγορά που να στηρίζει μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια αγορά που θα δημιουργεί ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Μίχαλος, ο οποίος ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στο δόγμα της σκληρής λιτότητας που επικράτησε τα τελευταία χρόνια.
«Στόχος κάθε πολιτικής, στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, πρέπει να είναι η οριστική έξοδος από την ύφεση και τη στασιμότητα, η αναθέρμανση των οικονομιών της Περιφέρειας και η αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε ο κ.Μίχαλος τονίζοντας ότι είναι πλέον μονόδρομος η εφαρμογή μιας επεκτατικότερης πολιτικής στην ευρωζώνη, με τη μείωση των επιτοκίων και με μέτρα για την αύξηση της ρευστότητας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης