Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Διπλάσιο το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις – Αισιόδοξες οι προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) – Διπλάσιο το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις – Αισιόδοξες οι προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014
Εξέφρασε την ελπίδα φέτος η οικονομία να πάψει να συρρικνώνεται
Για διπλάσιο κόστος δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων σε σχέση με την Ε.Ε. έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την ασφάλιση πιστώσεων.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το κόστος για δάνεια έως 250.000 ευρώ είναι σήμερα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στα ποσά μέχρι 1 εκατ. ευρώ το κόστος είναι σχεδόν διπλάσιο και στα δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ γίνεται υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, τόνισε ότι «χρειάζονται γενναία μέτρα, τόσο σε επίπεδο χώρας με ενίσχυση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης» και εκτίμησε ότι οι προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014 είναι αρκετά αισιόδοξες υπό τις παρούσες συνθήκες.
Πάντως, όπως επισήμανε, «έχοντας ήδη περάσει στη φάση της σταθεροποίησης, αναμένουμε να γίνει το κρίσιμο βήμα για την έξοδο από την ύφεση και φέτος να είναι η χρονιά που επιτέλους η ελληνική οικονομία θα πάψει να συρρικνώνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης