Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προς παράταση για το Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας – Η μάχη των κατασκευαστών για έσοδα 33 εκατ. ευρώ

Προς παράταση για το Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας – Η μάχη των κατασκευαστών για έσοδα 33 εκατ. ευρώ
Η υποθαλάσσια σήραγγα θα έχει μήκος περίπου 1,1 χλμ. και με τις οδικές προσβάσεις θα φτάσει περί τα 3 χιλιόμετρα
Μετάθεση για 5η φορά πήρε η δημοπράτηση για το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας - Περάματος, ύψους 350 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο διαγωνισμός παίρνει παράταση για τις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στη δημοπράτηση του έργου έχουν εναποθέσει σημαντικές ελπίδες οι κατασκευαστικές, καθώς με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, το 2010 τα έσοδα των πλοίων από τα εισιτήρια ανήλθαν σε 33 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα η κίνηση έχει αυξηθεί και τα έσοδα είναι πολύ περισσότερα.
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αποτελέσει όμως αντικείμενο διαβούλευσης με τους υποψήφιους κατασκευαστές, η υποθαλάσσια σήραγγα θα έχει μήκος περίπου 1,1 χλμ. και με τις οδικές προσβάσεις θα φτάσει περί τα 3 χιλιόμετρα, από τον ανισόπεδο Περάματος μέχρι τoν Α/Κ Παλουκίων.
Το τελικό μήκος του δρόμου που θα κατασκευαστεί αναμένεται να είναι 17,5 χλμ, καθώς θα εκτείνεται από τη λεωφόρο Σχιστού - Σκαραμαγκά, με την οποία συνδέεται με ανισόπεδο κόμβο, οδεύει μέσα στην περιοχή του ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά και φτάνει μέχρι την περιοχή του κολυμβητηρίου Περάματος, όπου δημιουργείται κόμβος για τη σύνδεσή του, με την υφιστάμενη οδό Περάματος - Κερατσινίου - Πειραιά.
Ο δήμος Περάματος βλέπει θετικά το έργο, αφού εκτιμά ότι θα ανακουφιστεί η περιοχή από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργεί καθημερινά η επιβατική κίνηση από τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης