Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σήμερα η πρώτη επιστροφή φόρου πετρελαίου σε 385.000 αγρότες

Σήμερα η πρώτη επιστροφή φόρου πετρελαίου σε 385.000 αγρότες
Σε περίπου 53 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί
Με το συνολικό ποσό των περίπου 53 εκατ. ευρώ, που αφορά την πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρους Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, θα πιστωθούν σήμερα, Παρασκευή, οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των περίπου 385.000 δικαιούχων από σήμερα το απόγευμα, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν άμεσα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για το ποσό πληρωμής της πρώτης δόσης.
Σημειώνεται ακόμη ότι η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό έργο των αγροτών, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε.
»Με την καταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου προσπαθούμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα του κόστους παραγωγής κει ειδικά του κόστους της ενέργειας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
»έλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες παραγωγούς ότι είμαστε καθημερινά κοντά τους για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης