Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒ – Σε κρίσιμη καμπή η εξαγωγική δυναμική των επιχειρήσεων – Αναγκαία η περαιτέρω στήριξή τους

tags :
ΣΕΒ – Σε κρίσιμη καμπή η εξαγωγική δυναμική των επιχειρήσεων – Αναγκαία η περαιτέρω στήριξή τους
Βασικός στόχος του νέου αναπτυξιακού προτύπου πρέπει να είναι η διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων
Ανησυχία για τη συνεχή μείωση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, αλλά και την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων εξέφρασε σε ειδική διάσκεψη που διοργάνωσε για το θέμα ο ΣΕΒ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Κύριος στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να αναδειχτούν τρόποι περαιτέρω στήριξης του εξαγωγικού προσανατολισμού των ελλήνων εξαγωγέων, μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που εστιάζουν στις εξειδικευμένες ανάγκες των παραδοσιακών αλλά και αναπτυσσόμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, Γιάννη Κυριακού, η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς όπως επισήμανε οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων παρουσιάζουν για πέμπτο συνεχή μήνα αισθητή μείωση.
Παράλληλα, τόνισε ότι η εδραιωμένη αυτή καθοδική τάση δεν μπορεί να αναστραφεί χωρίς τη στήριξη στην πράξη των δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με σύγχρονα και εξειδικευμένα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι το νέο αναπτυξιακό πρότυπο πρέπει να έχει τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων ως βασικό στόχο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΕΠ, Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου, επισήμανε ότι είναι κοινή εκτίμηση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω στην προσπάθειά τους για ανάπτυξη της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις των διεθνών αγορών.
Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα ο ΟΑΕΠ διαθέτει τα εργαλεία αλλά και την τεχνογνωσία για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και βρίσκεται δίπλα στην εξαγωγική επιχείρηση διαμορφώνοντας εξειδικευμένα και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα.
Σημειώνεται ότι στην ειδική διάσκεψη συμμετείχαν η διοίκηση του ΟΑΕΠ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Θεμιστοκλή Καλπακτσόγλου, οι εκπρόσωποι δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους και γεωγραφικές περιοχές, όπως Γιώτης, Elbisco, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Extraco, Λουξ, Νηρεύς Ιχθ/γειες, Όμιλος Μυτιληναίος, Optima - Ήπειρος, Πεττας Ν. Παύλος, Όμιλος Βιοχάλκο, καθώς και στελέχη του ΣΕΒ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης