Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λ. Παπαδήμος - Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί… - Οι ανισότητες και οι ανισορροπίες παραμένουν - Να λάβει περαιτέρω δράση η ΕΚΤ

Λ. Παπαδήμος - Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί… - Οι ανισότητες και οι ανισορροπίες παραμένουν - Να λάβει περαιτέρω δράση η ΕΚΤ
Ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής
Σημαντικές ανισότητες μεταξύ των μελών της Ε.Ε. διαπίστωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, παρά την συντελεσθείσα πρόοδο των τελευταίων τριμήνων.
Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ευρώπη», η οποία διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε πως «παρά το θετικό momentum και τη βελτίωση του κλίματος τα τελευταία τρίμηνα, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανισότητες και ανισορροπίες μεταξύ των χωρών μελών».
Επίσης, αναγνώρισε την ασυνήθιστη σφοδρότητα τόσο της ύφεσης όσο και της ανεργίας.
«Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί τόσο ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και ως προς την εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών, η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί» συμπέρανε ενδεικτικά.
Όπως εξήγησε, από τη μία πλευρά οι δημοσιονομικές ανισορροπίες εμποδίζουν την εφαρμογή επεκτατικών πολιτικών από τα κράτη που τις έχουν ανάγκη για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, ενώ από την άλλη οι αδυναμίες των τραπεζών στερούν από την πραγματική οικονομία χρηματοδοτικούς πόρους.
Απευθυνόμενος προς την ΕΚΤ, επισήμανε πως «είναι ανάγκη να αναληφθούν επιπλέον δράσεις για την ανακούφιση των οικονομιών του Ευρωπαϊκού Νότου, έως ότου αρχίσουν να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης