Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χ. Σταϊκούρας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ) – Διαψεύστηκαν οι προβλέψεις και προσδοκίες Τσίπρα – Οδηγούμε τη χώρα στο αύριο

Χ. Σταϊκούρας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ) – Διαψεύστηκαν οι προβλέψεις και προσδοκίες Τσίπρα – Οδηγούμε τη χώρα στο αύριο
Κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί μια Ελλάδα της στασιμότητας και του τέλματος
Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τονίζοντας ότι διαψεύστηκαν οι προβλέψεις και οι προσδοκίες του, ενώ εμμέσως πλην σαφώς τον κατηγόρησε ότι επιθυμεί μια Ελλάδα της στασιμότητας και του τέλματος.
Όπως χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, «ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη νέα Ελλάδα, αλλά ποιες ήταν οι προβλέψεις του για τη σημερινή; Δεν έλεγε πως θα χρειαστεί συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, νέα μέτρα λιτότητας και πέρυσι και φέτος, ότι δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές;», διερωτήθηκε.
Στη σημερινή Ελλάδα, τόνισε, «οι προβλέψεις, οι προσδοκίες σας, διαψεύστηκαν» και διερωτήθηκε: «Η νέα Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα διώχνει επενδύσεις και επενδυτές; Θα επανακρατικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις -και τις ζημιογόνες; Θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κράτος, θα διώξει την επιχειρηματικότητα; Αυτή είναι η Ελλάδα της στασιμότητας, του τέλματος».
Εμείς αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και τη σταθερότητα στο εσωτερικό, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε «Βήμα - βήμα οδηγούμε τη χώρα στο αύριο».
Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε στην ομιλία του για μια ακόμη φορά ότι τα στοιχεία που δικαιώνουν τις κυβερνητικές προβλέψεις για το 2014, έχουν επικυρωθεί από την Eurostat, χωρίς αμφισβήτηση.
Παράλληλα, απάντησε και στις αναφορές του προέδρου της ΔΗΜΡ, Φώτη Κουβέλη, σχετικά με την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων, τονίζονας ότι η προβλεπόμενη στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αύξηση των φορολογικών εσόδων αναμένεται να προέλθει από τη βελτίωση της φοροδοτικής ικανότητας και συμμόρφωσης των Ελλήνων, όπως και από την αύξηση της κατανάλωσης.
«Οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτεύχθηκαν. Η ύφεση έγινε πιο ρηχή. Η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και βγαίνει στις αγορές. Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα κι η χώρα γυρίζει σελίδα. Κερδίζουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Δεν θριαμβολογούμε. Γνωρίζουμε, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πως η πορεία είναι μακρά, δύσκολη, με εμπόδια -και δεν έχουμε βγει απ' την κρίση. Επιλέγουμε, όμως, να οικοδομήσουμε με σταθερότητα σ' αυτό που η χώρα πέτυχε» τόνισε.
Τέλος, επισήμανε ότι «η κοινωνική ευαισθησία που κάποιοι επικαλούνται, δεν είναι προνόμιο ορισμένων στην αίθουσα. Καρδιά και ψυχή διαθέτουν πολλοί εδώ μέσα -και κυρίως οι βουλευτές της πλειοψηφίας, που πήραν κρίσιμες αποφάσεις. Γιατί εκεί φαίνεται η καρδιά και η ψυχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης