Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα φαρμακεία ζητούν οι φαρμακοποιοί

Εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα φαρμακεία ζητούν οι φαρμακοποιοί
Τα χρέη, όπως σημειώνει, χρονολογούνται από το 2010 και ανέρχονται σε 75 εκατ. ευρώ
Tην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα φαρμακεία ζητά από την κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή και τις ανακοινώσεις για τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Τα χρέη, όπως επισημαίνεται, χρονολογούνται από το 2010 και ανέρχονται σε 75.000.000 ευρώ, ποσό για το οποίο έχει ήδη καταβληθεί και ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος.
Όπως αναφέρεται, «στους "κακοπληρωτές" του Δημοσίου είναι κυρίως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία» τονίζει ο Σύλλογος, ο οποίος καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανακόλουθη στάση, καθώς δεν τηρεί τα όσα εξαγγέλει, διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά σε έναν κλάδο όπως είναι ο φαρμακευτικός, στερώντας του την ρευστότητα.
«Αυτή η ανάλγητη στάση θυμίζει τη σοφή ρήση "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο". Είναι απαράδεκτο και υποτιμά τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών και των φαρμακοποιών που αναζητούν με κάθε τρόπο ρευστότητα, να ανακοινώνεται από τις κυβερνητικές πηγές πλεόνασμα 820.000.000 ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης