Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (υφ. Οικονομικών) - Χαμηλότερες φέτος οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ - Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης

Σταϊκούρας (υφ. Οικονομικών) - Χαμηλότερες φέτος οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ - Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης
Το α' τρίμηνο του 2014, έχουν δημιουργηθεί νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, περίπου 330 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τις ογειλές του ΕΟΠΠΥ, εκτιμώντας ότι θα είναι χαμηλότερος φέτος ο συνολικός όγκος τους.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο Α’ Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, με θέμα «Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη» τόνισε ότι στον τομέα της Υγείας, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο τέλος του 2011, ανέρχονταν στα 3,5 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων δύο δισ. ευρώ αφορούν τον ΕΟΠΥΥ.
Από τις χρηματοδοτήσεις, έγιναν πληρωμές 2,7 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ και σχεδόν το σύνολο της χρηματοδότησης από τα Δημόσια Νοσοκομεία.
«Είναι προφανές, συνεπώς, ότι έχει εξοφληθεί το 60% των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του 2011. Ενώ μεταγενέστερα έχουν δημιουργηθεί και καινούργιες οφειλές. Ενδεικτικά, το 1ο τρίμηνο του 2014, έχουν δημιουργηθεί νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, περίπου 330 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ και 200 εκατ. ευρώ από τα Νοσοκομεία. Πρόκειται για στοιχεία που επιβάλλουν εντατικοποίηση της προσπάθειας από τους φορείς της υγείας.
Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι την τελευταία διετία, έχουν υιοθετηθεί και υλοποιηθεί μία σειρά από πρωτοβουλίες για την εδραίωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης