Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Εμίρης (ΤΑΙΠΕΔ) - Μέσω του… Χ.Α. οι ιδιωτικοποιήσεις ακινήτων - Οι αποκρατικοποιήσεις επιδιώκουν τη μείωση του χρέους

tags :
Γ. Εμίρης (ΤΑΙΠΕΔ) - Μέσω του… Χ.Α. οι ιδιωτικοποιήσεις ακινήτων - Οι αποκρατικοποιήσεις επιδιώκουν τη μείωση του χρέους
«Μέχρι πρότινος, το χρηματιστήριο δεν αποτελούσε μία πιθανή επιλογή»
Ιδιωτικοποιήσεις μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου, Γ. Εμίρη στο πρακτορείο Reuters.
«Μέχρι πρότινος, το χρηματιστήριο δεν αποτελούσε μία πιθανή επιλογή. Πλέον, τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει» τονίζει χαρακτηριστικά. «Θα υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις δημοπρασιών μέσω του Χ.Α.» εξηγεί εν συνεχεία, γνωστοποιώντας πως οι τιτλοποιήσεις θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα αφορά κυρίως, ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.
«Στοχεύουμε στην έκδοση αρχικώς, περίπου 300 - 500 εκ. ευρώ» διευκρινίζει χαρακτηριστικά.
«Η επιστροφή της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων και τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας καθιστούν ευκολότερη την έλευση διεθνών επενδυτών» τονίζει, συμπληρώνοντας πως το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων παρέχει περισσότερες επιλογές στη διαδικασία μείωσης του ελληνικού χρέους.
«Το ενδιαφέρον αναβιώνει και διευρύνεται» υπερθεματίζει. Οι αποκρατικοποιήσεις συνιστούν μεγάλο μέρος του προγράμματος μείωσης του ελληνικού χρέους από το 175% στο 115% του ΑΕΠ, συμπληρώνει ενδεικτικά.
Αν και στις απαρχές του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά περιορισμένο, ο Γ. Εμίρης αναγνωρίζει πως μετά την έξοδο στις αγορές, οι επενδυτές επιστρέφουν.
Να σημειωθεί πως ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται στην άντληση 22,3 δισ. ευρώ έως το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης