Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο μικροσκόπιο του Ecofin της 6ης Μαΐου ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών - Στο τραπέζι και φορολογικά ζητήματα

Στο μικροσκόπιο του Ecofin της 6ης Μαΐου ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών - Στο τραπέζι και φορολογικά ζητήματα
Στόχος να αποσυρθούν τα νομοθετικά κενά που επιτρέπουν στις εταιρείες να αποφεύγουν τη διπλή φορολογία
Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαΐου.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί της ΕΕ θα ενημερωθούν από τις 11 χώρες που υποστηρίζουν την εισαγωγή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Πρόκειται για μια χρήσιμη ενημέρωση, προκειμένου να καταλαγιάσουν οι φόβοι που εξέφρασαν χώρες που δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες υιοθέτησης του νέου φόρου.
Ταυτόχρονα, στη σύνοδο του Ecofin αναμένεται να κυριαρχήσουν ζητήματα που άπτονται των φορολογικών και των δημοσιονομικών πολιτικών των ευρωπαϊκών κρατών.
Η ελληνική προεδρία ελπίζει ότι μία γενική προσέγγιση θα προκύψει μετά την ενημέρωση για την οδηγία για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe, η βασική ιδέα είναι να αποσυρθούν τα νομοθετικά κενά που επιτρέπουν στις εταιρείες να αποφεύγουν τον στόχο της οδηγίας (αποφυγή της διπλής φορολογίας) και να μην πληρώνουν φόρους, μετά από διερεύνηση μεταξύ των κρατών μελών για το πιο συμφέρον φορολογικό καθεστώς.
Επίσης οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που διαγνώστηκαν σε 14 κράτη - μέλη (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Ουγγαρία, Oλλανδία, Σλοβενία, Φινλανδία, Σουηδία και Μ. Βρετανία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης