Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία 18,5 εκατ. ευρώ ΕΑΣ - Ενόπλων Δυνάμεων για προμήθεια πυρομαχικών στον στρατό

Συμφωνία 18,5 εκατ. ευρώ ΕΑΣ - Ενόπλων Δυνάμεων για προμήθεια πυρομαχικών στον στρατό
Σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητα της ΕΑΣ χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υπ. Αμύνης, Δημ. Αβραμόπουλος
Συμφωνία 18,5 εκατ. ευρώ, που αφορά την προμήθεια πυρομαχικών για τον στρατό, υπέγραψαν χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις και η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).
Ειδικότερα, αφορά την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού.
Η συμφωνία, η πρώτη εδώ και τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΣ, Σωτήρη Χριστογιάννη και τον γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), Δημήτρη Γεωργιόπουλο, σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρώτριας υπουργού Φώφης Γεννηματά.
«Σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος.
Πρόσθεσε δε, ότι «έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης