Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιχειρηματική Λέσχη δημιούργησε το ΕΒΕΠ - Στόχος, η στήριξη νέων επιχειρηματιών

tags :
Επιχειρηματική Λέσχη δημιούργησε το ΕΒΕΠ - Στόχος, η στήριξη νέων επιχειρηματιών
Βοηθά τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εισέλθουν στον στίβο της επιχειρηματικότητας, τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης
Στη δημιουργία Επιχειρηματικής Λέσχης προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), σκοπός της οποίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Β. Κορκίδη, είναι «η παροχή δυνατότητας στους επιχειρηματίες και ειδικότερα στους νέους, που δεν διαθέτουν ακόμη επαγγελματική στέγη, να πραγματοποιούν συναντήσεις, να ανταλλάσσουν απόψεις και να υποδέχονται ολιγομελείς εμπορικές αποστολές».
Όπως επισήμανε κατά τα εγκαίνιά της ο κ. Κορκίδης, πρόκειται για ένα όνειρο του «αείμνηστου πρόεδρου και μέντορά μας, Γεώργιου Κασιμάτη» που έγινε πραγματικότητα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, υπογράμμισε πως «το ΕΒΕΠ προχωρεί σε καινοτόμες δραστηριότητες που υποστηρίζουν στην πράξη τον θεσμό των Επιμελητηρίων. Η Επιχειρηματική Λέσχη βοηθά τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να εισέλθουν στον στίβο της επιχειρηματικότητας».
Για την αναγκαιότητα διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλος, «στοχεύοντας μέχρι το 2020, τουλάχιστον το 30% των νέων να έχει παρακολουθήσει το Εθνικό Σχέδιο Μαθητείας».
Eπίσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ι. Βρούτσης, υποστήριξε ότι «το 2014 είναι το έτος επιστροφής της οικονομίας μας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης, αφού τα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έγιναν, πλέον, δίδυμα πλεονάσματα».
Οι δαπάνες εξωραϊσμού, διαμόρφωσης και εξοπλισμού της Λέσχης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από χορηγίες - προσφορές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΠ και άλλων επιχειρηματιών και έτσι δεν επιβαρύνθηκε ο επιμελητηριακός οικονομικός προϋπολογισμός.
Παράλληλα, τον χώρο κοσμούν παλαιά γραφεία, προθήκες με δείγματα του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων Πειραιώς (ΧΕΠ), καθώς και αντικείμενα ιστορικών Πειραϊκών επιχειρήσεων σημαντικής συλλεκτικής αξίας, τα οποία οι ίδιες έσπευσαν να προσφέρουν.
Υπενθυμίζεται ότι, στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου Γιώργου Κασιμάτη, ο πρόεδρος του IST College, Δ. Φουντουκάκος και ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, Σ. Ξυνής προσφέρουν από δυο υποτροφίες σε τέσσερα παιδιά από τον Πειραιά για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης