Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΓΠΣ - Δημιουργείται αυτοτελές τμήμα ασφάλειας για την προστασία του φορολογικού απορρήτου

ΓΓΠΣ - Δημιουργείται αυτοτελές τμήμα ασφάλειας για την προστασία του φορολογικού απορρήτου
Θα είναι μεταξύ άλλων αρμόδιο για την ασφάλεια του δικτύου και των πληροφοριακών υποδομών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για την ασφάλεια των εφαρμογών στο διαδίκτυο
Σε αναβάθμιση των υποδομών της προκειμένου να διασφαλιστεί με αποτελεσματικότερο τρόπο το φορολογικό απόρρητο, προχωράει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα, το Αυτοτελές Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασίας Δεδομένων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αναβαθμίζεται σε Αυτοτελές Τμήμα Ασφάλειας και θα υπάγεται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα, Χ. Τσαβδάρη.
Μεταξύ άλλων, το νέο αυτό τμήμα θα είναι αρμόδιο για την ασφάλεια του δικτύου και των πληροφοριακών υποδομών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την ασφάλεια των εφαρμογών στο διαδίκτυο.
Επίσης, θα καθορίζει και θα ελέγχει την τήρηση των κανόνων και διαδικασιών προστασίας, αποθήκευσης και αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων που διαχειρίζεται ή φιλοξενεί η ΓΓΠΣ.
Παράλληλα, στόχος του θα είναι η διασφάλιση του απορρήτου της επικοινωνίας με τους συναλλασσομένους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας που επιβάλλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και το φορολογικό απόρρητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υπογράψει σύμβαση με το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά» προκειμένου η ανάδοχος εταιρεία να καταγράψει τις υφιστάμενες διαδικασίες και συστήματα ασφαλείας της ΓΓΠΣ, να αξιολογήσει τα κενά ασφαλείας, να περιγράψει μέτρα άμεσης λήψης για να καλυφθούν τα εν λόγω κενά και να βοηθήσει την ΓΓΠΣ στην υλοποίηση των άμεσων μέτρων βελτίωσης της ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης