Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συγχωροχάρτι… στο ευρωπαϊκό banking η τραπεζική ένωση - Σκληρή κριτική από τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή

Συγχωροχάρτι… στο ευρωπαϊκό banking η τραπεζική ένωση - Σκληρή κριτική από τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή
«Θυσίασαν την Ελλάδα για τη σωτηρίας των τραπεζών»
Ως συγχωροχάρτι στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης χαρακτήρισε την προωθούμενη τραπεζική ένωση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Στο περιθώριο της συζήτησης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής διαμήνυσε πως η τραπεζική ένωση «δίνει συγχωροχάρτι στο τραπεζικό σύστημα που έχει τεράστια ευθύνη για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα».
«Αντί για ευκαιρίες ανάκαμψης και ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, η τραπεζική ένωση που σχεδιάζεται ενισχύει τις τράπεζες ζόμπι, ενισχύει ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα συνεχίσει να γεννά φούσκες, ανισορροπία και κρίσεις» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Όπως εξήγησε, «είδαμε τους “προστάτες” αυτού του συστήματος, τη “μαφία των κερδοσκόπων”, τους Οίκους Αξιολόγησης να σφυροκοπούν την Ελλάδα και να την οδηγούν σε κρίση χρέους και στα Μνημόνια και στη συνέχεια να επιτίθενται στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και τέλος στην Κύπρο».
«Είδαμε αγαπητοί συνάδελφοι, πριν 4 χρόνια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κ. Μerkel, τον κ. Sarkozy, τον κ. Barroso, να θυσιάζουν την Ελλάδα, ώστε να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως με περισσή κυνικότητα μας ομολόγησε ο κ. Olli Rehn» κατέληξε ο Νίκος Χουντής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης