Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ) - Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αύξησης της ρευστότητας των ΜμΕ με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ) - Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αύξησης της ρευστότητας των ΜμΕ με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ
Ευνοϊκές προϋποθέσεις για την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαβλέπει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Όπως επισήμανε σε σχετική δήλωσή του, η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές έπειτα από τέσσερα χρόνια «συνιστά μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αφού ξανακερδίζεται η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών».
Μάλιστα, όπως σημειώνει, «δεν πρόκειται μόνο για μια συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί την απαρχή της επιστροφής στην ομαλότητα. Δημιουργούνται ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των εξαγωγικών, την προσέλκυση των ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ ενισχύεται και η εμπιστοσύνη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».
Βεβαίως, επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, «η υφιστάμενη στενάζουσα εικόνα της αγοράς και το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά μας περιορίζουν στη δημιουργία ενός κλίματος προσδοκιών για το μέλλον».
Τέλος, σημειώνει ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την έξοδο, αλλά τηρώντας ταυτόχρονα και στάση αναμονής για τη συγκρότηση ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης